Detta kurs har redan ägt rum.
Hål & Prick, Lukt & Smak
12 oktober 2020 - 13 oktober 2020
| 15950 SEK ex momsKvalitetskurs – producera bättre trots ökade kvalitets- och miljökrav
Målsättning
Vid massa-papper och kartongtillverkning ställs höga krav på renlighet och kvalitet. Kunskap krävs om defekter och avsättningar som påverkar produktkvaliteten. Dessutom förståelse för hur prickar och fläckar uppstår, att identifiera och analysera samt lösa problemet. Vilka och vad som orsakar lukt och smak problem vid kartongtillverkning. Kursen skall ge dig kunskap att förbättra produktkvaliteten och minska reklamationer.
Innehåll
- Kemisk/mekanisk massa -brukets miljö
- Papper/kartongbrukets miljö
- Defekter i massa-papper-kartong
- Mekaniska defekter
- Kemiska defekter
- Biologiska defekter
- Vedämnen
- Bakterier
- Kemiska reaktioner
- Prickar och fläckar
- Lukt och smak
- Sökrutiner och åtgärder
- Provtagning
- Analyser
- Grupparbeten
- Identifiera prover
- Medtagna problem – diskussion
- Problemlösning
Kursledare
Per Sundblad SPCC
Tid
Dag 1: 10.00-17.00 – middag på kvällen kl.19.00
Dag 2: 08.00-16.00
Plats
Stockholm
Pris
15 950 kr ex moms
Övrigt
30 % rabatt från deltagare 3 och uppåt.