

Kvalitetskurs i Prick/Fläck – Lukt/Smak (2 dagar)
14 februari 2023 - 15 februari 2023
| 17450 SEK ex momsKvalitetskurs i Prick/Fläck – Lukt/Smak
Bakgrund
Denna kurs kräver att man genomför den live, dvs på plats i detta fall i Stockholm för vi kommer att analysera, diskutera olika prover, era medtagna ”reklamationer”. Vad är det? Var kommer det ifrån, var i processen? Vilka åtgärder kan man göra?
Målsättning
Vid massa-papper och kartongtillverkning ställs höga krav på renlighet och kvalitet. Kunskap krävs om defekter och avsättningar som påverkar produktkvaliteten. Dessutom förståelse för hur prickar och fläckar uppstår, att identifiera och analysera samt lösa problemet. Vilka och vad som orsakar lukt och smakproblem vid kartongtillverkning. Kursen skall ge dig kunskap att förbättra produktkvaliteten och minska reklamationer.
Målgrupp/Genomförande
Kursen vänder sig till ingenjörer, tekniker, lab och teknisk kundtjänst som behöver fördjupa sina kunskaper i området samt ni som arbetar med kvalitetsfrågor. Kursen genomförs med föreläsningar med diskussioner och gruppuppgifter i varje del samt prover för diskussion. Ta gärna med egna prover.
Innehåll
- Kemisk/mekanisk massabrukets miljö
- Papper/kartongbrukets miljö
- Defekter i massa-papper-kartong
- Mekaniska defekter
- Kemiska defekter
- Biologiska defekter
- Vedämnen
- Bakterier
- Kemiska reaktioner
- Prickar och fläckar
- Lukt och smak
- Sökrutiner och åtgärder
- Provtagning
- Analyser
- Grupparbeten
- Identifiera prover
- Problemlösning
Utbildare
Per Sundblad SPCC
Datum
14-15 februari 2023
Sista anmälningsdag: 16 januari 2023. Redan gått? Kontakta oss för att se om det finns plats kvar.
Tid
Dag 1: 10.00-17.00
Dag 2: 08.00-16.00
Pris
17 450 kr ex moms
Plats
Stockholm
Best Western KOM Hotell
Döbelnsgatan 17
111 40 Stockholm
Google Karta
Övrigt
30 % rabatt från deltagare 3 och uppåt från samma företag
Anmäl intresse till kursanmalan@tpg.se
Funderingar, frågor – hör av er till Urban:
urban.ojteg@tpg.se eller 072–303 13 57
Villkor: Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.