Vi på Greenhouse tar spridningen av Covid-19 på största allvar och följer därför med stor respekt Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd, god hygien och att stanna hemma vid symtom. Detta gör att vi har gott om avstånd till varandra både i och utanför kurslokalerna. Vi tillhandahåller handsprit i kurslokalerna som ett komplement till tvål och vatten.

Laddar Kurser

Greenhouse arbetar för att vi skall kunna genomföra kurser under 2021/2022:
Vi kommer att köra kurserna webbaserade via Teams eller på konferenshotell beroende på utvecklingen av pandemin. Varva lärarledda lektioner med egna övningar som sedan gemensamt diskuteras. Möjlighet att ställa frågor under lektioner och även chatta. Vi kommer att använda samma material, kurspärm med bilder, övningsuppgifter till varje del.
Max 12 deltagare vid webb.

Om ni är intresserade av kursen, anmäl er. Tveka inte att visa ert intresse, det underlättar, tack.

OBS! Vi har genomförd en hel del webbaserade kurser nu via Teams med bra resultat och nöjda kunder

Kvalitetskurs i Prick/Fläck – Lukt/Smak

Målsättning

Vid massa-papper och kartongtillverkning ställs höga krav på renlighet och kvalitet. Kunskap krävs om defekter och avsättningar som påverkar produktkvaliteten. Dessutom förståelse för hur prickar och fläckar uppstår, att identifiera och analysera samt lösa problemet. Vilka och vad som orsakar lukt och smakproblem vid kartongtillverkning. Kursen skall ge dig kunskap att förbättra produktkvaliteten och minska reklamationer.

Målgrupp/Genomförande

Kursen vänder sig till ingenjörer, tekniker, lab och teknisk kundtjänst som behöver fördjupa sina kunskaper i området samt ni som arbetar med kvalitetsfrågor. Kursen genomförs med föreläsningar med diskussioner och gruppuppgifter i varje del samt prover för diskussion. Ta gärna med egna prover.

Innehåll

  • Kemisk/mekanisk massabrukets miljö
  • Papper/kartongbrukets miljö
  • Defekter i massa-papper-kartong
  • Mekaniska defekter
  • Kemiska defekter
  • Biologiska defekter
  • Vedämnen
  • Bakterier
  • Kemiska reaktioner
  • Prickar och fläckar
  • Lukt och smak
  • Sökrutiner och åtgärder
  • Provtagning
  • Analyser
  • Grupparbeten
  • Identifiera prover
  • Problemlösning

Kursledare

Per Sundblad SPCC

Datum

25-27 januari 2022 – Stockholm
Sista anmälningsdag: 28 december 2021. Redan gått? Kontakta oss för att se om det finns plats kvar.

Pris

25 950 kr ex moms

Övrigt

30 % rabatt från deltagare 3 och uppåt från samma företag

Anmäl intresse till kursanmalan@tpg.se
Funderingar, frågor – hör av er till Urban:
urban.ojteg@tpg.se eller 072–303 13 57

Villkor: Anmälan är bindande efter sista anmälningsdag.

Intresseanmälan