Vi på Greenhouse tar spridningen av Covid-19 på största allvar och följer därför med stor respekt Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd, god hygien och att stanna hemma vid symtom. Detta gör att vi har gott om avstånd till varandra både i och utanför kurslokalerna. Vi tillhandahåller handsprit i kurslokalerna som ett komplement till tvål och vatten.

Laddar Kurser
Detta kurs har redan ägt rum.

Greenhouse arbetar för att vi skall kunna genomföra kurser under 2021:

  • Läget är fortfarande svårt med covid-19 pandemin och troligt detsamma under våren.
  • Därför kommer vi att köra utbildningarna webbaserade via Teams. Varva lärarledda lektioner med egna övningar som sedan gemensamt diskuteras.
  • Möjlighet att ställa frågor under lektioner och även chatta.
  • Vi kommer att använda samma material, kurspärm med bilder, övningsuppgifter till varje del.
  • Max 12 deltagare om webb.

Om ni är intresserade av kursen, anmäl er. Tveka inte att visa ert intresse, det underlättar, tack.

OBS! Vi genomförde webbaserad kurs via Teams för ett par veckor sedan med bra resultat och nöjda kunder

Målsättning

Vid massa-papper och kartongtillverkning ställs höga krav på renlighet och kvalitet. Kunskap krävs om defekter och avsättningar som påverkar produktkvaliteten. Dessutom förståelse för hur prickar och fläckar uppstår, att identifiera och analysera samt lösa problemet. Vilka och vad som orsakar lukt och smakproblem vid kartongtillverkning. Kursen skall ge dig kunskap att förbättra produktkvaliteten och minska reklamationer.

Målgrupp / Genomförande

Kursen vänder sig till ingenjörer, tekniker, lab och teknisk kundtjänst som behöver fördjupa sina kunskaper i området samt ni som arbetar med kvalitetsfrågor. Kursen genomförs med föreläsningar med diskussioner och gruppuppgifter i varje del samt prover för diskussion. Ta gärna med egna prover.

Innehåll

  • Kemisk/mekanisk massabrukets miljö
  • Papper/kartongbrukets miljö
  • Defekter i massa-papper-kartong
  • Mekaniska defekter
  • Kemiska defekter
  • Biologiska defekter
  • Vedämnen
  • Bakterier
  • Kemiska reaktioner
  • Prickar och fläckar
  • Lukt och smak
  • Sökrutiner och åtgärder
  • Provtagning
  • Analyser
  • Grupparbeten
  • Identifiera prover
  • Medtagna problem – diskussion
  • Problemlösning

Kursledare

Per Sundblad SPCC

Datum

Nytt datum kommer.
Sista anmälningsdag: -. Redan gått? Kontakta oss för att se om det finns plats kvar.

Tid

Dag 1: 10.00-17.00
Dag 2: 08.00-16.00

Pris

14 000 kr ex moms

Övrigt

30 % rabatt från deltagare 3 och uppåt

Anmäl intresse till kursanmalan@tpg.se
Funderingar, frågor – hör av er till Urban:
urban.ojteg@tpg.se eller 072–303 13 57

Anmälan kurser – avbokningspolicy

Vid avbokning mindre än två veckor före kursstart betalas full kursavgift. Vid avbokning efter anmälningstidens utgång eller i vissa fall efter särskild avstämning men mer än två veckor före kursstart betalas halva avgiften.

Intresseanmälan