INNOVATION OCH NYTÄNKANDE

Vi har redan skapat flera industri-initiativ där intresserade och kunniga personer möts från olika företag för att driva gemensamma frågor.

Exempelvis inom Tallolja, för Gamification eller i att utveckla ny mätteknik. Vi har positiva erfarenheter av att man i sådana sammanhang upptäcker nya saker av stor ekonomisk betydelse som annars skulle vara svårupptäckt på det enskilda stället – och det är dessutom personligt givande och riktigt roligt. Det kan de flesta intyga som deltagit i sådant. Vad blir nästa initiativ? Kom gärna med förslag! Så bjussar vi på lite biobiljetter som tack! Och så kanske du själv får träffa likasinnade i ett roligt och spännande sammanhang! Med exemplet tallolja har de flesta bruken i Sverige varit med i något av de projekt som bedrivits och tacksamt tagit del av de många tipsen – som i vissa fall sparat miljonbelopp.

Ibland blir resultatet en verklig innovation – eller större processförbättring som ger stor ekonomisk effekt hos användarna. Vi har flera patent som ett resultat av denna slags idé-skapande där fler upphovsmän finns med och som vi tror kommer skapa nya arbetstillfällen på sikt i vår industri – och gärna bidra till att vår bransch blir allt mer spännande. Vi tror massa&pappersbranschen har en spännande framtid att se fram emot där hållbarhet-aspekten kommer att bli en guldgruva! Vi söker därför också ständigt nya medarbetare! Kanske just du?