Ny kurs i processteknik med inriktning mot torrändan

Processteknik med inriktning mot torrändan

Till tidig vår 2024 planerar vi en ny kurs i processteknik med inriktning mot torrändan, inklusive torkpartiet med ånga och kondensat.
Kursledare är Seppo Rikkinen som har över 50 års erfarenhet i branschen och är en av våra mest uppskattade kursledare. Passa på att anmäla ditt intresse redan idag då denna kurs troligen kommer bli fulltecknad som vanligt!

Kortfattat om kursen:
Processteknik Torrändan – Torkpartiet inkl. Ånga och Kondensat

I torkpartiet ökas torrhalten till 90-95 % och energiförbrukning ökar markant. Papperets slutliga egenskaper bestäms i hög grad av den mekaniska och termiska behandling det utsätts för under torkningsförloppet. Därför utformas torkpartiet efter papperets slutegenskaper. Torkpartiet består av ett antal torkgrupper där papperet torkas över ånguppvärmda torkcylindrar uppbyggda på olika sätt. Man tar tillvara ångan som genereras och producerar el. I efterbearbetningen bearbetas papperet till rätt format och kvalitet.
· Allmänt Mälderi-pressparti
· Torkpartiet-Torkutrustning
· Torkningsteori-Torkningsförlopp
· Torkningsprocessen
· Vakuumvalsar och dess princip
· Ventilation – Fickventilation
· Kondensat-hantering
· Ånga och kondensatsystem
· Pappersegenskaper och dess påverkan

Dela inlägg

Senaste inlägg

Relaterade inlägg